zaterdag 17 januari 2015

Veggie - Chili sin carne

Een tijdje geleden maakte ik thuis een lekkere winterse stoofpot. De vegetarische tegenhanger van Chili Con Carne. 

Voor deze veggie stoofschotel heb je het volgende nodig voor 4 personen:
  • uien
  • 1 teentje look
  • een scheutje olijfolie
  • 3 stengels selders
  • dikke wortel
  • rode paprika
  • rode chilipeper
  • boter
  • 500 gram vegetarisch gehakt (quorn)
  • kaneelstokje
  • een snuifje komijnpoeder
  • een snuifje paprikapoeder
  • enkele blaadjes laurier
  • enkele takjes tijm
  • 25 cl rode wijn
  • 400 g rode bonen, uitgelekt (in blik)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • zout en peper (eventueel een groentebouillonblokje naar smaak)

Snijd alle groenten, look en chilipeper fijn. Stoof aan in de olijfolie. Bak ondertussen in een aparte pan, in een klontje boter het vegetarisch gehakt aan en kruid met kaneel, komijnpoeder, paprikapoeder, tijm en laurier. Blus na 10 minuten met rode wijn en laat de alcohol verdampen. Doe deze mengeling bij de gestoofde groenten. Roer goed om en laat de tomatenpuree eventjes meebakken. Voeg nu de tomatenblokjes en de uitgelekte rode bonen aan de stoofpot toe. Nu kan je ook eventueel het groentebouillonblokje laten oplossen in de saus. Laat alles op een zacht vuurtje sudderen. Roer af en toe om verbranden tegen te gaan. Na 45-50 minuten is de stoofpot klaar (LANGER STOVEN MAG ALTIJD!)
Serveer met gekookte rijst of lekker krokant stokbrood. Ook heel lekker als je de stoofpot op je bord met een beetje zure room en verse koriander afwerkt! 
Smakelijk




Geen opmerkingen:

Een reactie posten