woensdag 10 januari 2018

Opgevulde zucchiniboats

Zucchiniboats of opgevulde courgette helften zijn lekker, gezond en snel klaar - ideaal dus als receptje om 2018 mee van start te gaan! 

Voor 2 opgevulde zucchiniboats heb je het volgende nodig:

  • 1 lange courgette in de lengte doormidden gesneden
  • 1 Portobello champignon
  • 1 groene paprika
  • 1 Lente ui in fijne ringetjes
  • Lookpoeder - Zout - Peper - Oregano
  • Fetakaas naar smaak
  • Arachideolie

Verwijder de zaadlijsten uit de courgette, in deze holtes moet je namelijk je vulling doen. 
Snijd een Portobello champignon en groene paprika in kleine blokjes en een lente uitje in fijne ringetjes. Bak alles aan in wat arachideolie, gekruid met lookpoeder, zout, peper en gedroogde Oregano tot de groentjes halfgaar zijn, ze garen nog verder in de oven. Verkruimel wat Fetakaas door de groentemengeling en verdeel dit over de twee courgettehelften. Leg op een ovenschaal, ingevet met wat olie en gaar nog 30-35 minuutjes verder in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten