maandag 12 februari 2018

Thais gemarineerde scampi

Voor dit gerecht zocht ik inspiratie in de Thaise keuken met zijn frisse geuren en smaken. Deze marinade kan ook met kip, maar vandaag kies ik voor scampi.

  • 500g scampi
  • 3 stengels citroengras
  • 2 stukken gember
  • 1 biologische limoen, zeste én sap
  • koriandersteeltjes
  • geroosterde sesamolie
  • look(poeder)
  • zout
  • peper
  • kokosmelk
Maak de marinade:
  • Snijd de koriandersteeltjes fijn, houd de blaadjes bij voor de afwerking van het gerecht. 
  • Rasp de gember en de limoenschil en de look als je verse gebruikt, anders neem je lookpoeder.
  • Voeg een soeplepel sesamolie, zout en peper toe.
Pel en ontdarm de scampi en laat een nacht trekken in de marinade. Voeg het limoensap de volgende dag toe, anders gaart de scampi al te veel door het zuur.
 Bak de scampi en marinade in arachideolie en voeg kokosmelk toe voor de saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten