woensdag 14 februari 2018

Hartige soesjes op 3 manieren

Slagroomsoesjes kennen we allemaal, maar soezenbeslag kan je ook hartig verwerken. Vandaag doe ik dit op 3 manieren.

Basisbeslag:
  • 125ml melk
  • 50 g boter
  • 75g bloem
  • 2 eieren
Parmezaan-Spek 
  • Smelt de boter in de melk en breng het mengsel aan de kook. 
  • Meng de bloem met 25g Parmezaanse kaas er door.
  • Haal van het vuur en laat even afkoelen, voeg één voor één de eieren toe en meng goed.
  • Voeg 50g gebakken spekblokjes toe.
  • Breng op smaak met peper.
Gruyère-Ham
  • Smelt de boter in de melk en breng het mengsel aan de kook. 
  • Meng de bloem met 25g Gruyère kaas er door.
  • Haal van het vuur en laat even afkoelen, voeg één voor één de eieren toe en meng goed.
  • Voeg 50g gekookte ham blokjes toe.
  • Breng op smaak met peper.
Kruidenkaas-Gerookte zalm
  • Smelt de boter in de melk en breng het mengsel aan de kook. 
  • Meng de bloem met 25g Kruidenkaas (type Boursin) er door.
  • Haal van het vuur en laat even afkoelen, voeg één voor één de eieren toe en meng goed.
  • Voeg 50g gerookte zalm snippers toe.
  • Breng op smaak met peper. 
Bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten