maandag 21 september 2015

Pompoensoep met een vleugje Azië

Pompoensoep is een heel lekkere, vullende soep die zeker smaakt nu de zomer stilletjes aan verdwijnt. Vervang room of melk door wat geurige kokosmelk en je waant je meteen in het zonovergoten Azië.

Recept voor 4 personen:


  • 3 L groente- of kippenbouillon
  • 1 kg pompoenstukjes (mag uit de diepvries)
  • 2 grote uien, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst of in kleine stukjes gesneden
  • 2 blaadjes laurier
  • tijm naar smaak
  • zout en peper naar smaak
  • 1 blik ongezoete kokosmelk (afhankelijk van hoe sterk je de smaak wil, een klein of groot blik)
  • 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1 ontvelde tomaat, in stukjes
  • arachideolie
Doe een scheutje arachideolie in een grote soeppan. Ik gebruik arachideolie omdat deze neutraal van smaak is - olijfolie past niet goed in de Aziatische smaken. Laat de olie warm worden en doe de in stukjes gesneden uien in de pan. Stoof ze vijf minuten aan en voeg nu de knoflook toe, draai het vuur iets zachter zodat de knoflook niet verbrand. Stoof nog eens vijf minuten aan en voeg dan de pompoen toe. 

Gebruik je diepgevroren pompoenstukjes, dan laat je deze best op voorhand ontdooien, zo is de soep sneller klaar. Stoof de pompoen nu op het kleinste vuur gedurende een half uur, onder regelmatig omroeren. Doe na een half uur de tomaat, de kruiden en de bouillon erbij. Laat alles goed doorwarmen en controleer of de pompoen mooi gaar is. Mix - indien de pompoen gaar is - alles goed glad nadat je de laurierblaadjes hebt verwijderd. 

Schud het blik kokosmelk goed en voeg de inhoud toe aan de soep. Mix nog een minuutje om alles goed te mengen. Proef na en kruid eventueel nog bij met zout en peper naar smaak. Je kan eventueel de soep garneren met wat zacht gebakken ajuinringetjes als je de soep in kommen serveert aan tafel. 


Smakelijk & geniet! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten