zondag 6 september 2015

Lievelingsgroente- en fruit September 2015

Paddenstoelen



Er zijn duizenden soorten eetbare paddenstoelen die op grote schaal wereldwijd geoogst worden, en letterlijk honderdduizend andere eetbare soorten. Sommige soorten zijn zeer kostbaar omdat ze niet gekweekt kunnen worden, maar in hun natuurlijke habitat - of omgeving - gevonden moeten worden. Naast de eetbaarheid van de paddenstoel is de smakelijkheid een belangrijke eigenschap. Enkele soorten paddenstoelen die bij ons te krijgen zijn - en tegenwoordig vaak ook gekweekt worden zijn: de klassieke witte paddenstoel of "Champignon de Paris", de Portobello paddenstoel, de oesterzwam, de Aziatische Shiitake, de Morielje, de Cantharel of hanenkam, eekhoorntjesbrood, de zwarte Trompette de la mort - in het Nederlands ook wel doods trompet of hoorn des overvloed genoemd. 

Mijn favoriete gerecht met paddenstoelen is risotto (het recept staat in één van mijn allereerste blogs). 



Nectarine 


De nectarine is een mutatie van de perzik met een gladde en glanzende schil. Behalve de schil, bestaat er dus geen verschil tussen perziken en nectarines. Een nectarine is géén kruising tussen een perzik en een pruim, zoals soms wordt gedacht. 

Het liefst eet ik een nectarine gewoon geschild en in stukjes gesneden. Of gemengd in een fruitsalade. Heel eenvoudig en zoooo lekker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten