zondag 6 november 2016

Gevulde pannenkoeken


Deze pannenkoeken kan je zowel zoet als hartig opvullen, het is een basisdeeg. In deze blog zal ik naast mijn pannenkoekenrecept ook enkele suggesties geven om ze te vullen: zoet én hartig, voor vleeseters & vegetariërs! De hoeveelheid pannenkoeken die je uit deze hoeveelheid haalt hangt natuurlijk af van de diameter van de pan en hoe dik je de pannenkoeken maakt...

Basisbeslag:


  • 4 middelgrote eieren, op kamertemperatuur
  • 200g bloem
  • 250ml melk (koeienmelk of sojamelk ; kan allebei)
  • snufje zout
  • 1 eetlepel neutrale olie (zonnebloemolie, arachideolie) + extra om te bakken
  1. Klop de eieren met de melk en de olie los en voeg het snufje zout toe.
  2. Meng hier nu beetje bij beetje de bloem door - ik doe dit vooral om het stuiven van de bloem te voorkomen.
  3. Verhit wat neutrale olie in een koekenpan en lepel met een pollepel 1 tot 2 lepels in de pan - afhankelijk van de diameter van je pan én hoe dik je de pannenkoeken wilt. (Zelf zou ik gaan voor dunne flensjes, deze rollen namelijk makkelijker op.)
  4. Wanneer er blaasjes op de bovenkant van de pannenkoek komen en hij komt makkelijk los van de pan als je er onder gaat met een spatel, is hij klaar om gedraaid te worden. 
  5. Ga verder met bakken tot al het beslag op is.
TIPS & SUGGESTIES:

  1. stapel de pannenkoeken na het bakken op een bord, wil je ze nadien nog eens opwarmen zodat  je ze warm kan serveren, dan hoef je maar 1 bord af te dekken met microgolf geschikte folie en kan je ze makkelijk opwarmen in de microgolf oven.
  2. Door het snufje zout in het beslag heb je een perfect tegengewicht voor een zoete topping zoals bijvoorbeeld suiker, stroop, confituur of choco om er maar enkele op te noemen
  3. Wie liever van hartig houdt en deze pannenkoeken wil serveren als lunch of avondmaal kan kiezen voor kip, gehakt, Quorn gehakt, rauwkost, geroerbakte groentjes zoals champignons, paprika en broccoli,... afgewerkt met je favoriete sausje (mijn topper is looksaus!) én voor de kaasliefhebbers kan je dit lekkers bestrooien met je favoriete kaas alvorens hem dicht te plooien!
  4. Deze pannenkoeken zijn een lekker alternatief voor wie geen wraps lust - deze kunnen al gauw te droog zijn door het opwarmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten