donderdag 3 november 2016

Recept: Homemade pesto

Voor mijn Homemade pesto gebruik ik het volgende:


  • 1-2 plantjes verse basilicum 
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • Extra Vierge olijfolie (olijfolie die geschikt is voor koude bereidingen)
  • grof zeezout
  • vers geraspte Parmezaanse kaas
Dit recept is berekend op 4 personen

  • Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn. Dit gebeurt heel snel dus hou ze goed in het oog zodanig dat ze niet verbranden.
  • Doe de bosjes basilicum nadat je ze goed hebt gewassen onder koud stromend water in een blender of maatbeker (als je geen blender hebt werkt een staafmixer even goed!)
  • Voeg de pijnboompitjes toe en de overige ingrediënten voeg je toe naar eigen smaak.
  • Mixen tot je de gewenste consistentie en dikte hebt.
Deze pesto is heerlijk op een toastje, als dip, gemengd door een koude pastasalade. Maar ook als saus bij een vegetarische pasta is hij top! Gewoon door je gekookte pasta mengen, bestrooien met extra Parmezaanse kaas en genieten.


   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten