dinsdag 13 juni 2017

Blauwe bessentaart met vanille slagroom

Heerlijke taart met blauwe besjes en vanille slagroom in 10 eenvoudige stappen!

500g verse blauwe bessen
16g bakpoeder
225ml room
200g zachte ongezouten boter
200g fijne kristalsuiker
16g vanillesuiker
200g zelfrijzende bloem
4 eieren

Springvorm bekleed met bakpapier en ingevette randen
(Houd 150g van de blauwe bessen opzij voor de decoratie)
1. Klop de boter en suiker romig
2. Voeg één voor één de eieren toe
3. Meng het bakpoeder onder de bloem en voeg
beetje bij beetje toe aan het deeg
4. Spatel als laatste de blauwe bessen onder het taartbeslag
5. Stort het deeg in de springvorm en bak
gedurende 45 à 50 minuten in een op 180 graden                        voorverwarmde oven
6. Laat de taart volledig afkoelen alvorens te ontvormen
7. Klop de room met de vanillesuiker tot dikke slagroom
8. Ontvorm de taart en verdeel de slagroom er bovenop
9. Werk af met de verse bessen
10. SMUL!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten