donderdag 15 juni 2017

Pladijsfilets in tempuradeeg



Voor een halve kilo Pladijsfilets in tempuradeeg te bereiden heb je het volgende nodig:


  • 500g Pladijsfilets in hapklare stukjes gesneden
  • 165g gewone bloem
  • 500ml ijskoud spuitwater
  • 3 eiwitten stijfgeklopt
  • zout-peper-viskruiden naar smaak
  • olie om in de frituren (zonnebloem-of arachideolie)

Snijd de vis in hapklare stukjes en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Doe de bloem in een kom en giet al roerend het ijskoude spuitwater erbij. 
Klop 3 eiwitten stijf en spatel onder het bloemmengsel. 
Kruid met peper-zout en eventueel viskruiden.

Zet het beslag opzij en verwarm de olie om de vis te frituren.
Dompel de stukjes vis in het tempuradeeg en laat voorzichtig in de olie glijden. Bak mooi goudbruin en draai de vis indien nodig om zodat beide kanten mooi bakken en krokant worden.

Serveer met een partje citroen, tartaarsaus en een fris groen slaatje! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten