dinsdag 13 juni 2017

Griekse Moussaka

Mijn papa zijn lievelingsgerecht uit de Griekse keuken! 

Griekse Moussaka: INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN


800g gemengd gehakt
2-3 uien
3 aubergines – 3 courgettes
4 middelgrote aardappelen
1 blik gepelde tomaten
Lookpoeder – gedroogde oregano – peper – zout - nootmuskaat
250g Fetakaas
1L melk
25g boter en 25g bloem


Schil de aardappelen en snij ze in langwerpige plakken van ongeveer 1 cm dik. Doe hetzelfde met de aubergines en snijd de courgettes in schijfjes. Frituur de groenten tot ze bijna gaar zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snipper de uien zeer fijn. Stoof de uien aan in olijfolie oregano toe. Bak het varkens-rundgehakt volledig los in de pot en voeg tenslotte de tomaten toe. Laat nog even pruttelen.
Maak de bechamelsaus, breng op smaak met wat Fetakaas, peper en nootmuskaat.
Schep de Moussaka laag per laag in een grote ovenschaal. Begin met de aubergine plakjes. Let erop dat de bodem van de schaal volledig bedekt is! 
De volgende lagen bestaan achtereenvolgens uit de vleessaus, courgettes, vleessaus, aardappelen die je ook lichtjes bestrooit met zout, oregano en wat lookpoeder naar smaak en tenslotte de bechamelsaus.
Kruimel nog een beetje Fetakaas over de bechamelsaus en schuif in een oven van 180° voor een half uur en laat gratineren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten