maandag 13 juli 2015

Eten na een gastric sleeve - 4 weken vloeibaar - Lunchsuggestie

De tweede maaltijd van de dag is uiteraard het middagmaal - of de lunch. Aangezien de vloeibare voedingsfase nog steeds loopt, bestaat de lunch uit een soepje. Mijn suggestie is deze keer een broccollisoep uit het boek "Lekker eten na een maagverkleining" door professor Dr. Kristel De Vogelaere. Ik heb deze soep gemaakt tijdens mijn tweede "vloeibare week" en hij is echt heel lekker en vullend.

 



Vloeibare lunchsuggestie - broccolisoep

Benodigdheden voor 1 liter soep:

·                     1 broccoli
·                     1 liter groentenbouillon (aldan niet vers bereid of gemaakt van vetarme/vetvrije bouillonblokjes)
·                     1 middelgrote ui
·                     1 teentje knoflook; geperst
·                     1 eetlepel olijfolie
·                     1 takje tijm en 1 blaadje laurier
·                     peper en zout
Maak de broccoli, de ui en de knoflook proper. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Ook de steel kan perfect gebruikt worden in de soep, hij is even voedzaam als de roosjes en zo bespaar je afval. Snijdt de bruine, vuile stukjes uit de steel en snijdt deze dan ook in kleine stukjes.

Stoof de ui en knoflook in de olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg dan de broccoliroosjes en in stukjes gesneden steel toe. Laat alles nog 10 minuutjes stoven - niet kleuren - voor je de bouillon toevoegt. 

Doe de tijm en laurier in de soep en laat 30 minuten op een zacht vuurtje gaarkoken. Kruid met peper en zout naar smaak.

Mix de soep glad als de broccoli gaar is. Wil je zeker zijn dat er geen stukjes meer in zitten, doe de soep dan nog eens door een zeef. 





Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten