De tweede maaltijd van de dag is
uiteraard het middagmaal - of de lunch. Aangezien de vloeibare voedingsfase nog
steeds loopt, bestaat de lunch uit een soepje. Mijn suggestie is deze keer een
broccollisoep uit het boek "Lekker eten na een maagverkleining" door
professor Dr. Kristel De Vogelaere. Ik heb deze soep gemaakt tijdens mijn
tweede "vloeibare week" en hij is echt heel lekker en vullend.
Vloeibare lunchsuggestie -
broccolisoep
Benodigdheden voor 1 liter soep:
·
1 broccoli
·
1 liter groentenbouillon (aldan niet vers bereid of gemaakt van vetarme/vetvrije
bouillonblokjes)
·
1 middelgrote ui
·
1 teentje knoflook; geperst
·
1 eetlepel olijfolie
·
1 takje tijm en 1 blaadje laurier
·
peper en zout
Maak de broccoli, de ui en de knoflook proper. Verdeel de broccoli in
kleine roosjes. Ook de steel kan perfect gebruikt worden in de soep, hij is
even voedzaam als de roosjes en zo bespaar je afval. Snijdt de bruine, vuile
stukjes uit de steel en snijdt deze dan ook in kleine stukjes.
Stoof de ui en knoflook in de olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg dan de
broccoliroosjes en in stukjes gesneden steel toe. Laat alles nog 10 minuutjes
stoven - niet kleuren - voor je de bouillon toevoegt.
Doe de tijm en laurier in de soep en laat 30 minuten op een zacht
vuurtje gaarkoken. Kruid met peper en zout naar smaak.
Mix de soep glad als de broccoli gaar is. Wil je zeker zijn dat er geen
stukjes meer in zitten, doe de soep dan nog eens door een zeef.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten