zondag 5 juli 2015

Lievelingsfruit - en groenten Juli 2015

KERSEN

De kers is een populaire vrucht: ze is klein, bolvormig en bevat meestal een pitje. Kersen behoren tot de steenvruchten. Kersen worden in verschillende bereidingen gebruikt, zoete desserts, salades en ook in sommige cocktails - ze zijn dus heel veelzijdig én suuuuper lekker!


KOMKOMMER

De komkommer wordt meestal in salades gegeten, al dan niet geschild. Soms worden de zaadlijsten verwijderd. De komkommer kan worden geraspt of in dunne plakken gesneden. 
Komkommer kan ook worden gestoofd, gevuld met gehakt om in de oven gaar te braden, of als garnering worden gebruikt.
Een Grieks recept met komkommer is tzatziki. Geraspte komkommer wordt vermengd met dikke Griekse of Bulgaarse yoghurt, veel geperste knoflook en vrij veel zout. Ook hierbij moet ervoor worden gezorgd dat het geheel niet te vochtig - en dus té lopend - wordt. Met deze zomerse temperaturen is komkommer ook een ideale manier om voldoende vocht binnen te krijgen.
& naast komkommer gebruiken om te eten, kan je ook altijd 2 schijfjes op je ogen leggen voor een lekker verfrissend oogmaskertje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten