zaterdag 1 augustus 2015

Lievelingsfruit - en groente Augustus 2015

PERZIK


De perzik wordt voornamelijk gekweekt in Perzië (Iran) en de omgeving van de Middellandse Zee. De naam Perzik betekent Perzisch. Perziken komen oorspronkelijk uit China, maar zijn via Perzië in Europa terechtgekomen. De schil voelt een beetje pluizig aan. Perziken kunnen zowel warm als koud gegeten worden. Koud kunnen ze verwerkt worden in fruitsalades, maar ook in maaltijdsalades - ze zorgen dan voor een zoet accent. Als warme bereiding kan je gaan voor perziken uit de oven met een bolletje vanille ijs erbij.


BROCCOLI

Broccoli is familie van de bloemkool. Broccoli draagt bij aan het lichaam via een relatief hoge concentratie vezels, bèta-caroteen, calcium en vitamine C, aangezien deze voedingsstoffen belangrijke functies binnen het lichaam ondersteunen, zoals de spijsvertering, cel reparatie en cel bescherming. Broccoli kan gebruikt worden in soepen (zie blog rond vloeibare voeding, lunchsuggestie), je kan gekookte broccoli bakken, verwerken in een stoemp of laten afkoelen en koud eten met een dipsausje....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten