donderdag 16 juni 2016

Lichte Lekkere Lunch #4: Springrolls met venkel en gerookte zalm

Voor de 4e en voorlaatste lekkere lichte lunch liet ik me inspireren door de Aziatische springrolls of lenterolletjes. Je kan ze vullen met wat je wil, ik koos deze keer voor gerookte zalm en onder andere venkel. Voor een lunch voor 1 persoon zou ik rekenen op een rolletje of 4, daarvoor heb je de volgende dingen nodig:


  • 4 rijstvellen
  • 6 sneetjes gerookte zalm
  • 4 blaadjes kropsla
  • 1 lente ui
  • 1/4 venkelknol
  • 1 handvol jonge bladspinazie
  • 1 handvol sojascheuten
  • 1 kleine wortel
  • korianderblaadjes
  • warm water

Snijd de lente ui, de wortel en de venkel in dunne reepjes - de laatste 2 gaan het makkelijkst met een dunschiller. 
Neem een kom met warm water die groot genoeg is om je vellen rijstpapier in te weken. Afhankelijk van de grootte van je vellen kan je meer vulling gebruiken indien je dit wenst, je lenterolletjes zullen dan ook iets groter zijn. 
Neem 1 rijstvel en dompel het onder voor een tiental seconden, of tot het vel wat zachter wordt. Leg het vel nu op een snijplank. 
Zorg dat alle ingrediĆ«nten voor de vulling in de buurt staan. Leg in het midden van het rijstvel anderhalf blaadje sla - laat wat overlappen, vervolgens enkele blaadjes spinazie, enkele reepjes wortel. Daarboven op anderhalf sneetje gerookte zalm, enkele reepjes venkel, lente ui en wat sojascheuten. 
Werk af met koriander - als je dit lust. 
Vouw nu de zijkanten naar binnen en vouw daarna de bovenkant van je rijstvel naar het midden toe, net over de vulling. Rol nu een strak rolletje - let op ook niet te strak, anders kan het rijstpapier scheuren.
Maak zo vervolgens de andere lenterolletjes tot je rijstvellen op zijn.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten